Kláštorné receptúry pre naše blaho - Prírodné produkty podľa sv. Hidegardy

6156 zobrazení

Veľa ľudí už čítalo či počulo o Abatyši Hildegarde z Bingenu a jej liečebných postupoch či bylinkách a elixíroch, ktoré používala v dávnej histórii času. Kto si prečítal o nej knihu, hneď si pomyslel, ako sa dostať v dnešnej dobe k týmto jej čudným bylinkám, zmesiam či postupom, ktoré človek počul často prvý krát.

Sv. Hildegarda z Bingenu bola jednou z najvýznamnejších osobností európskej kláštornej liečebnej vedy. Jej ďalekosiahle vedomosti o zdravý...
zdroj: google.com

Sv. Hildegarda z Bingenu bola jednou z najvýznamnejších osobností európskej kláštornej liečebnej vedy. Jej ďalekosiahle vedomosti o zdravý tela, ducha a duše urobili z nej už počas jej života jednu z najváženejších a najdôveryhodnejších poradkýň tej doby. Hildegarda z Bingenu žila v 12 st. ako abatiša v nemeckom kláštore Rupertsberg.

Podľa údajov o jej živote bola Bohom obdarovaná schopnosťou spoznávať zákonitosti prírody, tajomstvá zrodu a spásy vo forme vízii. Svoje poznatky odovzdávala ďalej novým pokoleniam. V jej učení je človek - ako boží výtvor - stredobodom kozmického poriadku. V každom človeku prebýva už od narodenia pôvodná sila žiť - tzv. „VIRIDITAS".

Odporúčania a rady Hildegardy majú pomôcť ľuďom, aby viedli svoj život v harmónii duše, tela a zmyslov. Tým prvky ostanú v rovnováhe a celý organizmus je zdravý. Prirodzená rovnováha štiav, vlastných ľudskému telu môže byť pod rôznymi vplyvmi narušená. Hildegardine originálne receptúry na prírodné pripravovanie bylín nám majú pomôcť získať pôvodnú „vnútornú rovnováhu" a posilniť zdravie.

V Hildegardinom učení patria bylinné elixíry k najdôležitejším základným prostriedkom, ktoré nám príroda dáva k dispozícii pre posilnenie a stabilizáciu nášho zdravia. Byliny a koreniny obsahujú veľa cenných substancii ako napr. éterické oleje, horké látky, triesloviny a bioflavonoidy. Na rozdiel od bylinných čajov sa môžu rastlinné účinné látky v bylinných vínných elixíroch ľahšie rozpúšťať. V tejto forme sa môžu esenciálne látky šetrne privádzať do organizmu, telo ich dobre prijíma a zužitkuje. Odborná príprava podľa originálnej Hildegardinej receptúry a použitie vysoko účinných prírodných látok zaručujú pritom žiadanú účinnosť. 

O toto všetko sa stará rakúska rodinná firma St. Hildegard - POSCH , ktorá garantuje odbornú prípravu a dodržiavanie pôvodných postupov, či surovín .

Z produkcie firmy St. Hildegard - POSCH pochádzajú okrem prírodných vínnych bylinných elixírov aj čisto prírodné zmesi korenín, zeleniny a kamennej horskej soli. Sú to polievky alebo zmesi korenín, ktoré vo svojom zložení majú vysoko blahodarný účinok na organizmus. Ich potraviny sú v zhode s náukou o zdravej výžive abatiše Hildegardy z Bingenu a sú cenným základom pre skutočne zdravú výživu. Pri obrábaní pôdy a žatve  prírodných surovín kladú obzvlášť veľký dôraz na citlivé zaobchádzanie s pôvodným kolobehom prírody.

Odmenou pre nás, sú za to pravé poklady prírody, ktoré sa vyznačujú hodnotnými životnými látkami, dobrou stráviteľnosťou a sýtou chuťou.

Tieto poklady prírodnej bylinkárne môžete nájsť už aj u nás na Zdravom svete.

S využitím materiálov z www.hildegarda.sk pre vás spracoval Zdravý svet.

Mohlo by vás zaujímať

Echinacea purpurea: Poklad indiánov

RNDr. Vladimír Ondejčík, RNDr. Alena Ondejčíková Bonsai centrum Nitra, Čajovňa dobrých ľudí Nitra V tomto článku sa dočítate: ...

4.6.2022
23630 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní