Nepečený limetkový koláč

4982 zobrazení

Perfektný osviežujúci dezert na leto. Je veľmi krémový, chuťovo bohatý a bez lepku. Každým kúskom pocítite jemnú kyslosť a sladkosť zároveň.

Recepty s FitnessGuru.sk  Prvá vrstva si vás získa svojou kokosovou chuťou, druhá vrstva s limetkovou chuťou s prekvapením a tretia jemnou...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk

Prvá vrstva si vás získa svojou kokosovou chuťou, druhá vrstva s limetkovou chuťou s prekvapením a tretia jemnou vanilkovou.

Tak čo, prehovorila som vás? ;)

Suroviny:

Základ:
sušený kokos 2 šálky
mandle 3/4 šálky
kokosový olej 3 PL
med/javorový sirup/agave 3 PL

Limetková vrstva:
odtučnený tvaroh jemný 2 šálky
čerstvá limetková šťava 1/2 šálky
med/javorový sirup/agave 4 PL
zrelé avokádo 2 ks
prášková želatína 2 ČL
nastrúhaná kôra z limetky 1 ks

Vanilková vrstva:
odtučnený tvaroh jemný 1 šálka
0% grécky jogurt 1 šálka
voda 1/4 šálky
prášková želatína 2 ČL
med/javorový sirup/agave 2 PL
vanilkový extrakt 1-2 ČL

Postup:

Poznámka: Limetkovú a vanilkovú vrstvu môžete osladiť podľa vlastnej chuti.

Základ: Všetky suroviny som pridala do výkonného mixéra a vymixovala dokiaľ mi nevznikla lepivá mierne drobivá zmes. Zmes som premiestnila do okrúhlej formy na pečenie (26xcm) a popritláčala po celej ploche.

Limetková vrstva: V hrnci na miernom plameni som si zohriala limetkovú šťavu, želatínu a miešala, dokiaľ sa želatína nerozpustila (nevaríme). Želatínu som dala nachvíľku bokom vychladnúť.

Opať do mixéra som si pridala zvyšné suroviny a vymixovala dohladka. Zmes som premiestnila do hrnca so želatínou a dobre premiešala. Pripravený krém som vyliala na základ a dala chladiť na 2-3 hodiny do chladničky.

Vanilková vrstva: Tvarohy som si vymiešala s medom a vanilkou. Potom som si v hrnci na miernom plamenii zohriala vodu so želatínu a miešalaľ, dokiaľ sa želatína nerozpustila a ihneď vmiešala 2 PL tvarohovej zmesi. Nakoniec som ju vmiešala do tvarohového krému a vyliala na vychladenú limetkovú vrstvu. Opať chladíme pár hodín (najlepšie cez noc).

Dobrú chuť.

Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk  

Mohlo by vás zaujímať

Fluorit, kameň, ktorý dokáže zvládnuť chaos

Fluorit, česky nazývaný aj kazivec, zaujme farbami Nádherné sú nielen jeho nekonečne farebné tromlované variácie, ktoré často nájdete...

30.12.2012
9352 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní