Opäť sú tu Vianoce

6686 zobrazení

Prebúdzam sa do zasneženého vianočného dňa. Pozerám sa z okna a vidím, ako sa postriebrené krôpky snehu blyštia a šeptajú, že je tu opäť jeden z najkrajších dní v roku - Vianoce.

Teší ma, že naše okolie pokrýva biely koberec, na stromoch žiaria ligotavé vločky ľahučké ako páper, že je celá príroda oblečená do...
zdroj: google.com

Teší ma, že naše okolie pokrýva biely koberec, na stromoch žiaria ligotavé vločky ľahučké ako páper, že je celá príroda oblečená do snehobielych šiat, všade sú kulisy zasneženej krásy.

Cítim, ako moje vnútro napĺňa pocit šťastia a radosti. Viem, že prišiel čas, keď sa aj my, dospelí, na chvíľu stávame deťmi, čas, keď sme k sebe milší, úprimnejší, ústretovejší.

Uvedomujem si, že v mojej blízkosti sú ľudia, ktorí vnášajú do môjho vnútra niečo, čo sa inde nedá nájsť. Je to láska, šťastie, pochopenie, pohladenie, úprimnosť, dobrá nálada.

Tento vianočný čas nielen mne, ale i nám všetkým ponúka príležitosť zamyslieť sa a uvedomiť si, že to najkrajšie a najcennejšie, čo môžeme svojim najbližším dať, je v nás samotných. Vedomie, že máme svojich najbližších radi, že nám na nich záleží, nevyváži ani hora darčekov, ani stoly plné koláčov.

Jediné, čo nás hreje pri srdci je skutočná láska. Tak ju rozdávajme plnými dúškami. Svet bude hneď pre nás krajší.

Priala by som nám všetkým, aby sa to vianočné čaro lásky dialo po celý rok, aby vianočné svetlo porozumenia a pokoja v nás zotrvalo čo najdlhšie. O to sa však musí pričiniť každý z nás sám vo svojom vnútri.

Mgr. Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Lampióny prianí

Jediné, čo musíte urobiť, je ľahké zapálenie palivových buniek, a pozerať sa ako sa lietajúci lampión vznesie až do neba. Pomocou sily...

19.8.2009
4630 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní