Panea, Perla Panónie, riešenie pri problémoch s pokožkou.

5853 zobrazení

Na jednom rodinnom pozemku v severnom Chorvátsku v roku 1995 objavili unikátny zdroj minerálnej vody jedinečný svojou kvalitou a mineralizáciou. Tento zdroj sa nachádza pri kúpeľoch v dedinke Svätý Martin.

Táto oblasť bola pred mnohými miliónmi rokov pokrytá Panónskym morom. More sa nachádzalo v oblasti dnešného Chorvátska, v niekdajšej...
zdroj: google.com

Táto oblasť bola pred mnohými miliónmi rokov pokrytá Panónskym morom. More sa nachádzalo v oblasti dnešného Chorvátska, v niekdajšej starorímskej provincii Panónia a zasahovalo cez Maďarsko až na územie dnešného južného Slovenska. Práve na tomto mieste sa spomínajú starodávne rímske kúpele, do ktorých chodili ľudia z celej Rímskej ríše.

Sedimentácia od zvyškov Panónskeho mora sa považuje za jeden z hlavných dôvodov bohatej mineralizácie tejto vody.

Podľa vedeckej definície sa mineralizácia vôd považuje za:

  • vysokú, ak voda obsahuje 800 – 1 500 miligramov minerálov v jednom litri,
  • veľmi vysokú, ak voda obsahuje 1 500 miligramov alebo viac minerálov v jednom litri.

Táto panónska voda obsahuje až 17 rôznych minerálov nevyhnutných pre úplné zdravie pokožky a je obzvlášť bohatá na jód.

Tieto minerály spoločne v jedinečnej receptúre, ktorú stvorila príroda prispievajú k celkovej mineralizácii vody nad 9600 miligramov na jeden liter vody.

Vďaka tomu je jednou z najrôznorodejších a najbohatších minerálnych vôd na svete s unikátnou kombináciou jednotlivých prvkov, a preto nepochybne získala titul „Perla Panónie“.

Okrem toho je jej hodnota pH 7,6, podľa ktorej je ako jedna z mála minerálnych vôd klasifikovaná ako zásaditá, čo jej umožňuje dokonale reagovať so všetkými typmi pleti.

BLAHODÁRNE ÚČINKY PANEA MINERÁLNEJ VODY

Bez dôvodu sa nehovorí, že naša pokožka je zrkadlom vnútorných orgánov a duše. Je všeobecne známou skutočnosťou, že každý deň naša pokožka reaguje na fyzický a psychický stres, ktorému sme vystavení. Na udržanie prirodzenej rovnováhy pleti je okrem zdravej výživy a vnútornej harmónie nevyhnutné pravidelne pokožku hydratovať a vyživovať minerálmi. Minerály hrajú kľúčovú úlohu v štruktúre epidermy a zachovávajú rovnováhu pH pokožky, ktorá je nevyhnutná pre jej normálne fungovanie.

Práve unikátne zloženie minerálov ukazuje, ako je možné urobiť s pokožkou pomocou Panea delta vody a Panea Alpha krému takmer zázraky. Na týchto fotografiách ženy používali len 

Reálne foto tváre z blogu Glowup, ženy, ktorá používala vodu Panea Delta a následne krém Panea Alpha na svoje akné.

Aplikácia Panea delta vody a následne Panea Alpha krému na ruky u ďalšej klientky z Chorvátska

Každý z minerálov má svoju úlohu pri udržiavaní zdravia a vitality pokožky:

  • lítium pôsobí protizápalovo,
  • sodík detoxikuje a čistí pokožku,
  • draslík udržuje rovnováhu vlhkosti pokožky,
  • amoniak pomáha chrániť pokožku pred škodlivými vonkajšími vplyvmi,
  • horčík pomáha obnovovať kožnú bariéru,
  • vápnik chráni kožné tkanivo,
  • stroncium pôsobí protizápalovo,
  • mangán bráni oxidácii kožných buniek a stimuluje proces hojenia,
  • železo sa podieľa na zásobovaní kožných buniek kyslíkom,
  • kremík / kyselina kremičitá spevňuje a obnovuje kožné tkanivo,
  • fluór bráni kožným bunkám v oxidácii a poškodzovaní voľných radikálov,
  • bróm upokojuje podráždenie pokožky,
  • hydrogén uhličitany vyrovnávajú pH pokožky,
  • síra a sírany detoxikujú pokožku a
  • hydrogén fosforečnany jurevitalizujú,
  • jód reguluje úroveň vlhkosti pokožky, má antiseptický účinok, podporuje hojenie a obnovu pokožky a chráni ju pred škodlivým UV žiarením.

Všetky tieto minerály obsahuje práve táto unikátna panea voda.

Jeden z najdôležitejších prvkov, ktorý sa nachádza v mimoriadne vysokej koncentrácií je jód, ktorý hrá dôležitú úlohu pri ochrane pokožky pred škodlivými vonkajšími vplyvmi, pretože podporuje produkciu melanínového pigmentu. Okrem stanovenia farby pleti melanín chráni pokožku pred škodlivými účinkami UV žiarenia. Konkrétne melanín chráni jadrá kožných buniek, čím bráni poškodeniu DNA spôsobenému UV žiarením. Bez dostupnosti jódu v kožných bunkách nemôže melanín úplne rozptýliť škodlivé lúče UV a k zápalu dochádza vo forme spálenia od slnka alebo rôznych kožných ochorení. Prostredníctvom nášho lymfatického systému vylučuje jód poškodené bunky a vírusy, čím pomáha udržiavať zdravie pokožky. Jód okrem toho hrá dôležitú úlohu pri regulácii úrovne vlhkosti pokožky, pri hojení jaziev, poranení, popálenín, pri regulácii hormónov zodpovedných za akné a má priaznivý vplyv na rôzne kožné ochorenia.

KOZMETIKA PANEA

Kozmetika Panea nie je nová kozmetika, ale jej liečebné účinky sú overené 25-ročnou terapeutickou tradíciou. V našej kozmetickej rade Panea sa minerálna voda Panea delta používa ako hlavná zložka všetkých produktov. Výrobky Panea sú vyrábané bez parabénov, konzervačných látok a parfumov a sú úplne vegánske. Vďaka svojej zásaditosti a aplikácii prírodných prísad výborne fungujú so všetkými typmi pleti.

PANEA DELTA

Panea delta voda vo forme jemného spreja obsahuje viac ako 99,9% minerálnej vody. Je vhodná na čistenie pokožky a tváre, pretože znižuje tvorbu tukov a nečistôt, ktoré spôsobujú akné a tiež sa používa na normalizáciu mastnej pokožky hlavy. Je tiež účinná pri odstraňovaní nepríjemného zápachu pokožky. V náročných dňoch je ideálnou voľbou na osvieženie epidermálnej vrstvy pokožky.

V prípade ekzémov, atopického ekzému, silného akné namočte kozmetický tampón do vody a nechajte pôsobiť pár minúť. Môžete prilepiť na dané miesto aj leukoplastom  - najmä pri atopických ekzémoch a rôznych dermatitídach u detí. Rovnako postupujte aj pri ťažkom akné.

PANEA ALPHA

Krém Panea alpha obsahuje viac ako 70% minerálnej vody. Jeho jedinečná zmes 17 vzácnych minerálov v synergii s prísadami, ako je prírodný mandľový a bavlníkový olej, avokádový olej, macerát nechtíka v mandľovom oleji, extrakt z aloe vera a vitamín E,  dodávajú pokožke všetko, čo je potrebné pre úplnú starostlivosť, regeneráciu a ochranu.

Účel použitia krému:

  • pre každodennú starostlivosť o pleť, pre jej vysokú kondíciu a hebkosť,
  • krém podporuje regeneráciu pokožky a podporuje jej prirodzenú obrannú bariéru,
  • zmäkčuje, vyživuje, hydratuje a chráni suchú a drsnú pokožku,
  • pomáha upokojiť citlivú, podráždenú a červenú pokožku spôsobenú nepriaznivými účinkami životného prostredia.

Unikátny je pri starostlivosti o pleť náchylnej k atopii, rôznym ekzémom a dermatitídam. Odporúčame ho aj pri seboroidnej dermatitíde. Má výrazný anti age efekt a je vhodný pre všetky typy pleti.

Generálne zastúpenie The Pearl of Pannonia pre Slovensko a Česko je www.zdravysvet.sk

Foto od Sharon McCutcheon z Pixabay 

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládovo-mentolové proteínové tyčinky

Recepty s FitnessGuru.sk Poobede, keď vás bude naháňať chuť na niečo sladké a zdravé, máte vybavené! Alebo čo taká desiata na cestu? ;)...

5.10.2015
3370 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní