Plnená špenátovo vajíčková rolka

3444 zobrazení

Ak sa snažíte jesť stravu s nízkym obsahom sacharidov a väčšinou času trávite na cestách, v práci, či v škole, je ťažké nájsť okolo seba niečo zdravé a nízkosacharidové. Takže, si myslím, že je čas na nejaké chutné jedlá, ktoré si môžete zobrať so sebou a rovnako sú dobré jak za studena, tak aj za tepla.

Recepty s FitnessGuru.sk   Dnes sú to tieto špenátové rolky, plnené lahodným prírodným syrom a šunkou, ktoré nie sú vôbec náročne na...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk 

Dnes sú to tieto špenátové rolky, plnené lahodným prírodným syrom a šunkou, ktoré nie sú vôbec náročne na prípravu.

TIP: Namiesto šunky použite plátky údeného lososa.

Suroviny:
Cesto na rolku:
strúhaný syr podľa chuti 2 PL
mrazený špenát 1/2 balenia (200g)
mleté čierne korenie
vajcia 4
soľ

Plnka:
cesnak (strúčik) 2 ks
kuracia šunka/údený losos 100 g
bylinky podľa chuti
prírodný syr typu Lučina 1/2 šálky
soľ

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech (rozmer 31x24cm, ale môžete použiť aj troška väčší plech, potom bude roláda tenšia) vyložila papierom na pečenie. Špenát som si rozmrazila a vytlačila z neho prebytočnú vodu. Potom som v miske k špenátu primiešala vajcia, syr a dochutila soľou a korením. Zmes som vyliala na plech a piekla cca 15-20 minút. Hotovú "omeletu" som nechala dobre vychladnúť.

Omeletu som opatrne vybrala s papierom na pečenie a premiestnila ju na potravinársku fóliu. Vedľa v miske som si vymiešala krémový syr s rozpučeným cesnakom, dochutila bylinkami podľa chuti a zľahka osolila. Plnkou som potrela vrch omelety a na ňu poukladala plátky šunky. Nakoniec som omeletu zrolovala (rolovala som od širšej strany) opatrne, natesno a dala chladiť aspoň na 30 minút do chladničky. Odpočinutú roládu som nakrájala približne na 10 ks. Servírujte s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť! :)

Recept s obrázkom je dielom nášho partnera na Zdravom jedle FitnessGuru.sk  

Mohlo by vás zaujímať

Liečba hlinou I.časť

Chválili a využívali ju všetci velikáni medicíny, od Hippokrata, Galéna, Avicenu, Paracelsa, až po naše staré mamy. „Moderná"...

19.5.2009
7100 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní