Sladké drievko - prírodná pomoc pri oslabenej imunite a herpesoch

3297 zobrazení

Vyskúšajte silu prírody a posilnite svoju oslabenú imunitu pomocou sladkého drievka. Využite sladké drievko na podporu dýchacieho, ale aj tráviaceho systému. Využite široké spektrum priaznivých účinkov sladkého drievka na zníženie stresu a harmonizujte svoje psychické i fyzické telo. Sladké drievko pôsobí antibakteriálne, antivírusovo a pomôže vám aj s liečbou herpesu.

V článku sa môžete dočítať:   	Čo je to sladké drievko 	Ako pôsobí koreň sladkého drievka 	Účinky sladkého drievka 	Využitie...
zdroj: google.com

V článku sa môžete dočítať:

Čo je to sladké drievko

Sladké drievko je trvalá bylina, ktorá dosahuje 1 až 1,5 metra. Je typická silnou a dlhou stonkou, s dlhými koreňmi. Vyhovuje jej subtropické podnebie. Jej latinský názov je možné preložiť ako sladký koreň, niekedy sa jej tiež hovorí sladké drevo.

Z rastliny sa najčastejšie používa koreň, a to z jesenného zberu. Tento koreň môže rásť až do hĺbky 3 metrov. Sušenie prebieha pri teplote okolo 30 ° C. Extrakt z koreňa sa pripravuje rozomletím a výsledkom je čierno sfarbená a hustá hmota, ktorú poznáte, napríklad z obľúbenej cukrovinky pendreku.

Ako pôsobí koreň sladkého drievka

Prvé zmienky o zbere koreňa sladkého drievka siahajú dokonca až do praveku. Už v tejto dobe je často koreň používaný nielen ako potravina, ale aj ako liek. V minulosti bol koreň sladkého drievka nájdený dokonca aj v hrobke Tutanchamóna. V súčasnom období sa môžete so sladkým drievkam najčastejšie stretnúť v obľúbenej ajurvédskej medicíne. Koreň sladkého drievka je však súčasťou aj tradičnej čínskej medicíny.

Sladké drievko 50g

Upravuje peristaltiku čriev, podporuje sekréciu žalúdočného hlienu.

Vlastnosti sladkého drievka sú:

  • protizápalové,
  • antibakteriálne,
  • antivírusové,
  • detoxikačné,
  • tlmiace nadmerné potenie,
  • mierne stimulačné.

Sladké drievko obsahuje fytoestrogény, polysacharidy, saponíny, glykozidy, mastné kyseliny a dokonca aj organické kyseliny. Nechýba obsah širokej skupiny vitamínov B, A, C, K aj E. V koreni sladkého drievka nájdete tiež mangán, jód, vápnik, sodík, draslík, železo i selén a zinok.

Aké sú účinky sladkého drievka?

Koreň sladkého drievka je výborným pomocníkom proti prechladnutiu a kašľu. Medzi účinky sladkého drievka patrí uvoľňovanie hlienov, aj preto je súčasťou mnohých cukríkov, žuvačiek, ale aj čajov. Sladké drievko pomáha proti opakujúcim sa kŕčom, pôsobí protizápalovo a používa sa tiež na liečenie gastrointestinálnych ochorení. Pôsobí antivírusovo aj antibakteriálne.

Zaujímajú vás ďalšie spôsoby, ako podporiť dýchacie cesty?
Prečítajte si náš článok: Materina dúška: bylinka pre zdravé dýchanie

Ďalšie účinky sladkého drievka:

  • jednoduchšie vykašliavanie,
  • močopudné vlastnosti,
  • podpora činnosti nadobličiek,
  • pomoc pri liečbe chronického únavového syndrómu,
  • upravenie látkovej výmeny,
  • pomoc pri menštruačných ťažkostiach,
  • rýchlejšie hojenie ekzémov.

Sladké drievko napomáha normálnemu tráveniu. Dodá vám energiu a výrazne posilňuje imunitný systém. Patrí medzi antioxidanty, ktoré pomáhajú k správnej funkcii organizmu. Podieľa sa aj na duševnom zdraví, a to upokojením a rovnováhou nervového systému. Ďalej sladké drievko pomáha tiež k zlepšeniu stavu pokožky.

Využitie sladkého drievka

Sladké drievko sa okrem iného používa ako náhrada cukru, teda ako sladidlo. Je možné vyskúšať koreň, prášok, výťažok zo sladkého drievka alebo sirup. Sladké drievko sa dá použiť v studenej aj teplej kuchyni, a to ako dochucovadlo slaných i sladkých pokrmov. Je možné ho kombinovať, napríklad so zázvorom, kardamómom alebo anízom a feniklom.

Prečo by sme mali sladké drievko vyskúšať?

  • pôsobí na dýchacie cesty,
  • podporujte správnu funkciu tráviacej sústavy,
  • pomáha znižovať stres a psychické problémy,
  • podporuje zdravú ústnu dutinu,
  • pôsobí pre zdravú a sviežu pokožku.

Okrem dochutenia pokrmov a nápojov sa sladké drievko používa na výrobu olejov. Pre mnohých je prekvapením jeho využitie pri aromatizácii likéru, vína alebo vodky. Nenapadajú vás žiadne pokrmy, kterých súčasťou by bolo sladké drievko? A čo tak karamel, čokoláda, turecký med alebo zmrzlina?

Pripravte si čaj zo sladkého drievka

Príprava čaju zo sladkého drievka je jednouchá a rýchla. Stačí jednu lyžičku jeho drveného koreňa  zaliať vriacou vodou. Na jednu porciu čaju vám bude stačiť 250 ml horúcej vody. Následne nechajte aspoň 15 minút lúhovať, a potom sceďte. Doprajte si denne jednu až dve šálky tohto čaju. Tento čaj sa hodí aj na natieranie na problematické miesta pokožky.

Zbavte sa herpesov

Problémy s imunitným systémom sa môžu prejaviť vírusovým a bakteriálnym ochorením. Okrem chrípky a ďalších chorôb, ktoré so sebou prinášajú zvýšené teploty, bolesti kĺbov a problémy s trávením, sa môže objaviť aj opar - herpes. V ideálnom prípade je zamerať sa na prevenciu a doplniť lipozomálne vitamíny a prírodné superprobiotiká. Pokiaľ sa už opar objavil, vyskúšajte protizápalové vlastnosti sladkého drievka v tinktúre. Tinktúra z bylín sa používa nielen pri herpese, ale aj pri gynekologických problémoch, pri silných krvácaniach v menopauze alebo opakujúcich sa mykózach.

Dýchacie cesty 200ml. Lipozomálny produkt.

Špeciálny prípravok na dýchacie cesty

Sladké drievko 50ml, T22 - tinktúra z bylín

Pri problémoch pľúc a priedušiek.

Aký vitamín chýba pri herpese?

Na herpes odporúčame nasadiť vitamín B, pretože perfektne podporuje imunitný systém. Herpes vďaka nemu rýchlejšie vyschne a tiež sa rýchlejšie zahojí. Ďalej skúste zaradiť do jedálničku doplnky stravy s obsahom vitamínu C, vitamínu E a zinkom.

Lipozomálny vitamín mega B-komplex forte

Lipozomálny vitamín B komplex forte s vysokou vstrebateľnosťou

Lipozomálny vitamín C 1000 mg

Vysokovstrebateľná forma vitamínu C

Lipozomálny vitamín C + Zinok

Lipozomálny vitamín C 1000 so Zinkom

16,00 €
Nedostupný

Vedľajšie účinky sladkého drievka

Medzi vedľajšie účinky patria stavy spojené so zvýšením krvného tlaku. Preto sa čaj zo sladkého drievka ani ďalšie produkty s jeho obsahom neodporúčajú ľuďom, ktorí sa liečia na vysoký tlak tiež při problémoch s retenciou sodíka a stratou draslíka. Objaviť sa môže aj dýchavičnosť a poruchy videnia. Sladké drievko môže spôsobovať aj opuchy. Má schopnosť riediť krv a nie je vhodné  užívať ho s liekmi na riedenie krvi. Pri prejave akýchkoľvek zdravotných ťažkostí sa vždy poraďte so svojím ošetrujúcim lekárom. Použitie sladkého drievka nie je vhodné  v tehotenstve ani pri dojčení. Neodporúča sa vo všeobecnosti jeho dlhodobé užívanie.

Mohlo by vás zaujímať

Pros a dostaneš

Pros a dostaneš Unikátne knihy týchto manželov sú zatiaľ tým najpodrobnejším a najlepším vysvetlením toho, ako si utvárame svoje...

29.7.2009
7050 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní