Ametyst

12396 zobrazení

Ametyst patrí medzi kráľov medzi kameňmi. Už od staroveku je to cenný kameň, používaný kráľmi a vysokými cirkevnými hodnostármi. Je to odroda kremeňa, ktorá sa vyskytuje v rôznych odtieňoch fialovej farby. Je to mimoriadny kameň s obrovskou ochrannou silou pred psychickými útokmi.

Ametyst je vysoko spirituálny kameň. Má silnú liečivú a očistnú moc. Podporuje spirituálne uvedomenie si všetkých súvislostí, keďže...
zdroj: google.com

Ametyst je vysoko spirituálny kameň. Má silnú liečivú a očistnú moc. Podporuje spirituálne uvedomenie si všetkých súvislostí, keďže ponúka vhľad do skutočnej podstaty človeka, povzbudzuje k nezištnosti a duchovnej múdrosti. Otvára cestu pre rozvoj intuície a podporuje telesné vlohy. Jedná sa o vynikajúci kameň pre meditáciu.

Ametyst prináša intuitívne sny.

Prekonáva závislosti a bloky každého druhu. Tradične sa preto používal ako ochranca proti opitosti, pretože podporuje čistú myseľ. Jeho meno pochádza z gréčtiny - ametusios - ten, ktorý nie je v opojení.

Ametyst je mimoriadne blahodárny pre myseľ, ktorú dokáže podľa potreby ukľudniť i povzbudiť. Umožňuje zlepšiť sústredenie a udržať pod kontrolou všetko, čomu sa práve venujete. Napomáha prijímaniu nových myšlienok ale pomáha aj proti nespavosti spôsobenej prílišnou aktivitou mysle.

Pomáha odstraňovať strach, zlosť, obavy a hnev. Potláča smútok a ľútosť. Taktiež pomáha vyrovnať sa s prežitou stratou.

Ametysty sa väčšinou nachádzajú vo výplni žíl vo formách geód. Najväčšie náleziská Ametystu sú v Brazílii, na Urale v Rusku, Kanade, ale aj na Srí lanke, Indii, Madagaskare, USA, Nemecku, Austrálii a Namíbii.

Ak sa ametyst nahreje, vypáli, mení farbu na žltú a vzniká citrín. Dvojfarebné kryštály, čiastočne žlté a čiastočne fialové poznáme pod menom ametrín.

Liečebné využitie

Ametyst podporuje produkciu hormónov a harmonizuje žľazy s vnútornou sekréciou , čím pozitívne vplýva na primárny metabolizmus. Je výborný čistič krvi. Ametyst dokáže uľaviť od telesnej, citovej a duševnej bolesti alebo od stresu. Vie tiež odblokovať geopatogénne zóny. Zmierňuje bolesti hlavy a uvoľňuje napätie. Blahodárne pôsobí na zažívacií traktu a črevá. Ametyst lieči nespavosť a zaisťuje kľudný spánok.

Na najjemnejšej úrovni ametyst čistí auru a eliminuje negatívnu energiu. Podnecuje činnosť krčnej a korunnej čakry. Poslúži ľuďom, ktorých fyzická existencia sa chýli ku koncu. Ametyst dokáže stabilizovať duševný stav.

Umiestnenie

Ametyst zvlášť prospieva, keď sa nosí zavesený na krku tak, aby spočíval na srdci. V prípade nespavosti alebo "nočných morách" zastrčte kameň pod vankúš.

Čistenie

Pod tečúcou vodou, najlepšie skrytý v horskom potôčiku nechajte na 24 hodín. Nabíja sa pri mesiaci, najlepšie počas splnu. Na slnku ametyst bledne, preto ho nie je vhodné vystavovať na priame slnko.

Znamenie zverokruhu: Kozorožec, Ryby, Baran

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Použitá literatúra:

Cally Hallova: Drahé Kamene

Judy Hallova: Kameny od A do Z

Mohlo by vás zaujímať

Nepasterizovaný nefiltrovaný jablčný ocot BIO

Zistil, že prírodný nedestilovaný jablčný ocot je úžasný, liečivý a čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum,...

19.3.2009
14880 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní