Čas adventu

8105 zobrazení

Čas pokročil a na naše dvere začali klopkať jedny z najkrajších sviatkov v roku - Vianoce. Pre mnohých z nás majú hlboký zmysel v príprave našich sŕdc na prežívanie lásky so svojimi najbližšími.

Vianociam však predchádza adventné obdobie, ktoré predstavuje príchod a slávenie blížiacich sa vianočných sviatkov, očakávanie niečoho...
zdroj: google.com

Vianociam však predchádza adventné obdobie, ktoré predstavuje príchod a slávenie blížiacich sa vianočných sviatkov, očakávanie niečoho nového a krásneho.

Naše stoly bude opäť zdobiť tradičný adventný veniec so štyrmi sviecami, ktoré sú symbolom víťazstva a kráľovskej dôstojnosti. Je to prejav radosti, lásky a úcty. Rozlievajúce sa svetlo z horiacich sviec bude rozptyľovať v našich vnútrach strach a pochybnosti, bude šíriť svetlo, podobne ako prichádzajúci Kristus, pretože aj on predstavuje „Svetlo sveta."

V tieto dni sa schádzame k modlitbám a zamysleniam, ktoré smerujú k pripomenutiu si historickej udalosti spred 2000 rokov, očakávaným sviatkom, stretnutiu s našimi najbližšími, ale i k myšlienkam venovaným zmyslu života. My ľudia sme predovšetkým spirituálne bytosti, nie sme len telá z mäsa a kostí a práve v týchto dňoch budeme môcť cítiť dych spirituality, ten dych, ktorý napĺňa všetko životom a harmóniou.

Všetci sa už teraz tešíme na vianočný stromček, ktorý bude zdobiť naše príbytky, bude šíriť vôňu ihličia a hlavne bude symbolizovať naše priania a želania.

Tešme sa, že si opäť prejavíme blízkosť, objatia a hlavne si uvedomíme v tieto dni ten najjednoduchší a najpravejší cit, ktorý sa v bežných dňoch stáva pre nás bežným - našu lásku. Vďaka nej sa staneme úprimnejšími, láskavejšími a chápavejšími.

Toto všetko nás čaká v najbližšom období, preto si ho nepokazme len naháňaním sa v obchodoch, domácnostiach, ale zachovajme si predovšetkým jeho duchovný obsah - radosť, lásku, úsmev, pohladenie, bozk a pochopenie.

Mgr.Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk - všetko pre Váš zdravý život

Mohlo by vás zaujímať

Možnosti využití gemmoterapie v psychiatrii

Podle údajů WHO[1]) jsou nejvíce předepisovanými - a také nejvíce zneužívanými léky - prostředky ze skupiny tzv. trankvilizérů, tedy...

4.12.2007
3812 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní