Novinky z gemmoterapie

4471 zobrazení

Prvou novinkou je dlho očakávaná bylinka v gemmoterapii, a to Šišak bajkalský.

Šišak bajkalský rastie v lesostepiach v oblasti Bajkalského jazera a celkovo ďalekého východu. Patrí medzi prastaré liečivé rastliny....
zdroj: google.com

Šišak bajkalský rastie v lesostepiach v oblasti Bajkalského jazera a celkovo ďalekého východu. Patrí medzi prastaré liečivé rastliny. Šišák bajkalský patrí v oblasti svojho pôvodného rozšírenia medzi prastaré liečivé rastliny. Jeho používanie vo fytoterapii dokazuje už zmienka v Shen Nongovom kanone liečivých rastlín, z obdobia dynastie Han - 25 - 220 rokov po Kristovi. Používa sa významne aj v tradičnej čínskej medicíne.

Použitie tejto bylinky vo fytoterapii je veľmi široké, pretože šišak stimuluje obranyschopnosť, pôsobí antivirovo a fungicidne, napr. proti kmeňu Candida. Je účinným adaptogénom, pomáha ľahšie prekonávať následky pôsobenia stresov. Priaznovo ovlyvňuje srdce a cievy. Má výrazné antioxidačné účinky. Ukľudňuje a podporuje spánok. 

Ďalšou bylinkou je Kozinec blanitý

Je bylinkou z "východu" a má dlhodobé použitie v tradičnej čínskej medicíne. Čínsky názov huang gi znamená "žltý vodca". Podľa čínskej medicíny kozinec zlepšuje prudenie energie čchi v organizme.

Z jeho širokospektrálnych liečebných účinkov je najznámejšie jeho pôsobenie najmä na imunitný systém, ktorý posilňuje a má antivírusové účinky.

Pomáha taktiež udržiavať dýchacie cesty v optimálnom stave. Podporuje srdcovú činnosť a činnosť obličiek, chráni pečeň.

Posilňuje organizmus psychicky aj fyzicky, pomáha ľahšie prekonávať pôsobenie stresov.

Do gemmoterapie prichádza aj Bazalka posvätná, známa tiež ako Tulsi

Už jej názov hovorí o mimoriadnych účinkoch tejto bylinky. V Indii je to posvätná bylinka. Tulsi je slovo zo starého sanskrtu a jeho význam je "neporovnateľná".

Legenda hovorí o prevtelení sa bohyne Lakšmí do tejto bylinky. Bazalka posvätná má tradičné a širokospektrálne postavenie v tradičnej ayurvédskej medicíne.

Tulsi výborne harmonizuje tráviacu sústavu. Podporuje činnosť žalúdka, vylučovanie žlče, tlmí plynnatosť. Povzbudzuje imunitný systém, má priame baktericidné účinky. Ukľudňuje a posilňuje nervový systém.

Pomáha udržiavať normálny krvný tlak a hladinu krvného cukru.

Novinky dopĺňa jedna z najliečivejších húb, a to Lesklokôrovka obyčajná, známejšia pod názvom Reishi.

V tradičnej čínskej medicíne má už dlho výsostné postavenie.

Reishi bola dlho veľmi vzácna, pretože sa vyskytovala len zriedkavo. V súčasnosti sa pestuje priemyselne na plantážach a to umožnilo jej rozšírenie do celého sveta.

Je mimoriadne vzácna najmä v prevencii rôznych civilizačných chorôb.

Lesklokôrovka posilňuje imunitný systém a má priame antivírusové, antibakteriálne a antifungicinálne účinky.

Podporuje kardiovaskulárny systém, udržovanie normálneho krvného tlaku, hladiny cholesterolu i krvného cukru. Priaznivo ovlyvňuje dýchánie, pomáha telu v detoxikácii.

Poslednou novinkou v sortimente je u nás už veľmi známa Kustovnica čínska, znama tiež ako Goji

Na východe sú plody tejto rastliny veľmi známe a dlhodobo používané. Je rastlinkou dlhovekosti.

Kustovnica čínska posilňuje imunitný systém, povzbuzuje imunitu. Chráni pečeň a obličky, neutralizuje ťažké kovy.

Veľmi významná je aj tým, že stimuluje fyzickú silu, podporuje zrak. Má silné antioxidačné účinky, pomáha odďaľovať prejavy starnutia. Je ideálnym prípravkom pre strednú a staršiu generáciu.  

Prajeme Vám, aby tieto tradičné bylinky a huba z "ďalekého východu" pomohli pri prevencii ale aj pri liečení rôznych neduhov, ktoré trápia naše telesné schránky.

Váš www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zaujímať

Kamut

V súčasnosti sa pestuje len v ekologickom poľnohospodárstve a zásadne oddelene, aby nedošlo k degenerácii. Kamut je v súčasnosti jedna z...

28.2.2012
11933 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní