Vianočné tajné želania

7714 zobrazení

Vianoce - čas, keď sa aj my, dospelí, na chvíľu stávame deťmi, čas, keď sme k sebe milší, úprimnejší, ústretovejší.

 Pre mnohých z nás patria k najkrajším a najobľúbenejším sviatkom v roku. Predstavujú pre nás chvíľku pokoja, zastavenia sa...
zdroj: google.com

Pre mnohých z nás patria k najkrajším a najobľúbenejším sviatkom v roku. Predstavujú pre nás chvíľku pokoja, zastavenia sa a zamyslenia nad svojím životom.

Pomaly ale isto sa i tento rok vkrádajú do našich srdiečok, ktoré sú plné očakávaní a túžob.

Vianočný stromček ponorený do farebných svetielok, príjemná vôňa ihličia, škorice a vianočného pečiva, biele ligotajúce sa páperie za oknami našich príbytkov  nám pripomínajú, že je tu opäť čas splnenia našich prianí a želaní.

V každodennom živote si možno ani neuvedomujeme, koľkokrát vyslovíme k niekomu prosbu, koľkokrát žiadame o pomoc. Koho? Možno Boha? Univerzum?  Nehmotné, duchovné bytosti? Manžela? Priateľa? Jednoducho niekoho, kto by nám dokázal pomôcť, vypočuť nás, porozumieť našim želaniam a prosbám.

Ale čo si tento rok želať? Zázrak?

Nie, nebudem prosiť o žiadny zázrak.

Dnes si dovolím požiadať za nás všetkých o silu pre všedný život. Priala by som si, aby sme  pochopili, že poznanie, ťažkosti, choroby, porážky, neúspechy a sklamania sú súčasťou života, že práve vďaka nim rastieme a dozrievame.

Želala by som si, aby sme zvládli to, čo je pre nás najdôležitejšie práve teraz, v túto hodinu a minútu. Veď snívanie o minulosti, či budúcnosti nám vôbec neprospieva.

Priala by som si, aby sme všetci spoznali skutočné priateľstvo, aby sme stretli v pravú chvíľu niekoho, kto bude mať odvahu povedať nám pravdu s láskou. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám, býva mu povedané...

Chcela by som, aby sme boli ochránení pred strachom, že by sme mohli premrhať svoj život. Nech je nám dopriate nie to, čo si želáme, ale to, čo potrebujeme.

Poprosila by som za nás všetkých o silu disciplíny a miery, aby sme „ len tak“  neprekĺzli životom a aby sme dni v roku rozumne prežili, aby sme neprespali záblesky svetla života, ktoré sú nám dopriate.

Prosím,  aby každý z nás mal čas na oddych, na seba, na svojich blízkych, aby sme sa dokázali tešiť z maličkostí, z ktorých je poskladaný náš život, aby sme mohli na jar pozorovať kvitnutie stromov a kvetov, v lete vychutnávať pohladenie  slniečka, na jeseň kráčať po sfarbených zo stromu padnutých listov, aby sme v zime mohli počuť vŕzganie snehu pod svojimi topánkami, aby sme mohli každé ráno vstať, každú noc pokojne zaspávať ...

 

Želala by som si, aby ste si v  prianiach našli aj tie vaše, aby ste v čase vianočnom  objavili  liek pre vaše telo i dušu.

Prajem vám, aby boli  sviatky vo vašich príbytkoch pokojné a radostné, aby ste v novom roku kráčali po vašej životnej ceste s pokorou, láskou a úctou.

Mgr. Dagmar Machničová www.zdravysvet.sk 

 

Mohlo by vás zaujímať

Nepasterizovaný nefiltrovaný jablčný ocot BIO

Zistil, že prírodný nedestilovaný jablčný ocot je úžasný, liečivý a čistiaci elixír - prírodne vznikajúce antibiotikum a antiseptikum,...

19.3.2009
14879 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní