Ako sa ochrániť pred vírusovými nákazami a koronavírusom prírodnou cestou ?

39332 zobrazení

Možno si hneď každý položí otázku, prečo som zvolil tento úvodný obrázok usmiatej ženy v dnešnej dobe ?

Odpoveďou je myšlienka
zdroj: google.com

Odpoveďou je myšlienka "Taký deň budeme mať, aký si ho urobíme" . V tomto článku však nechcem filozofovať, ale poskytnúť skutočne komplexné informácie z prírodnej liečby, aby sme si dokázali udržať zdravie, poprípade nákazu zvládli bez kŕčovitého strachu o prežitie. Taktiež tu nebudem zbytočne zdvojovať hygienické odporúčania, ktoré sú z médií dostatočné.

1. Začnem strachom. Siatie strachu všetkými informačnými kanálmi vytvára v našom organizme permanetný stres, úzkosť a následne aj paniku. Stresové hormóny rozvracajú hormonálnu rovnováhu organizmu, a to má fatálny dôsledok na imunitu. 

Uvedomme si, že náš imunitný systém sa musí každú sekundu vysporiadať s obrovským počtom vírusov, baktérií, toxínov, alergénov a ďalších negatívnych záťaží. Len imunitný systém rozhoduje, či sme zdraví alebo ochorieme. Ak máme silný imunitný systém, tak aj ochorenie zvádneme len s ľahkými príznakmi. Keď ho však zaťažíme stresovými hormónmi, len ho oslabíme. Stresové hormóny bežne nepatria do portfólia našej dennej dávky hormónov, ale sú určené len na výnimočné situácie, ktoré treba momentálne zvládnuť, napr. pri momentálnom boji s niečím...

Prečo je najviac viróz od jesene do jari? Pretože to nie je len o vírusoch, ale aj o nás.

Naše organizmy sú v tomto období viac zaťažené a imunitný systém nedokáže odolať hore uvedeným záťažiam.

Preto striktne, najmä v tomto období, sa zastavme, pretaňme syslíkovať a naháňať sa za múkou, cestovinami či konzervami, pretože nielenže môžeme rozosievať nákazu, ale naháňanie nás len zbytočne oslabí. Zamyslime sa aj nad naším životom, zamyslime sa nad tým, prečo sa niekde stále naháňame. Práve teraz si vychutnajte blízkosť Vašich najbližších. Pozitívnym prístupom nepumpujeme stresové hormóny a tým výrazne pomôžeme imunitnému systému zvládať ohrozenia.

Pre strese a úzkostiach je nevyhnutné magnézium, keďže bežné magnézium väčšinou je nízko vstrebateľné, odporúčame radšej tento vysokovstrebateľný magnéziový olej. Odporúčam každému zvýšiť dennú dávku magnézia v tomto období.

Ak nie je sychravé počasie pokojne choďte sami aj do prírody, tešte sa z maličkostí a žite život.

2. Imunitný systém je rozhodujúci faktor boja s nákazami. Imunitný systém sídli v hrubom čreve. Črevná mikrobiota väčšiny populácie je zlá. Práve teraz na jar veľa ľudí robí očisty a detoxikácie. Pozor však na ne. Každá detoxikácia má aj druhú stranu mince. S drastickým čistením tela odchádzajú aj látky, ktoré imunitný systém potrebuje. Preto sa rozhodnite v tomto období skutočne len pre prirodzenú detoxikáciu, ktorú vie naše telo robiť prirodzene tak, že mu dáme dostatok vlákniny. Najmä vo forme zeleniny a ovocia. Naviac takto príjmeme aj prírodné, vysokovstrebateľné vitamíny a minerály. Ak máme k dispozícii napr. zakysanú zeleninu, obohatíme črevnú mikrobiotu prírodnými probiotickými kultúrami. Rozhodne neodporúčam močopudné kúry spojené s odvodňovaním organizmu.

Keďže nemáme spätnú väzbu v akom stave je naše hrubé črevo, osobne odporúčam užívanie špeciálnych probiotík. Sú dosť drahé, ale mimoriadne dôležité. Aby ste zistili, že medzi probiotikami je veľký rozdiel, odporúčam môj predchádzajúci článok Probiotiká - čo o nich často ani netušíme.

Zdravá črevná mikrobiota je základom imunity a je aj základom zvládania nákazy.

Ak imunitný systém nezvládol zabrániť nákaze, často po prvotnej infekcii spôsobenej vírusmi napadne telo sekundárna bakteriálna nákaza. V prípade ochorenia COVID 19 je to často silný zápal pľúc. Vtedy sú nevyhnutné silné antibiotiká. Aby nedošlo k úplnému rozvratu črevnej mikrobioty silnými antibiotikami, (ktoré sú v takýchto prípadoch nutné), potrebujete pomôcť organizmu mimoriadne silnými probiotikami.

Dajte si veľký pozor, ak držíte niektoré druhy diét (napr. Paleo diéta) alebo máte intoleranciu na laktózu. Vtedy nemôžete užívať hociaké probiotikách. Bezpečné probiotiká pre Vás sú len s certifikátom Lactose free, ale najlepšie Dairy free.

Najsilnejšie probiotiká na trhu Maximálna starostlivosť , ktoré odporúčame pri ťažkých infekciách, majú 34 probiotický kmeňov a až 100miliárd CFU v jednej dávke, avšak nie sú Dairy free. Ak máte teda problém s trávením mlieka, v našej ponuke máme Dairy free probiotiká pre ženy a probiotiká pre mužov.

Pre Vaše detičky odporúčam tieto špeciálne detské probiotiká.

3. Liečivé rastliny pri virózach a bakteriálnych nákazách.

V tradícii nášho bylinkárstva poznáme mnoho liečivých rastlín, ktoré pomáhajú pri podpornej liečbe, ale aj pri prevencii vírusových a bakteriálnych infekcií. Tejto kapitole sa budem teraz venovať čo najpodrobnejšie. Liečivé rastliny nie sú zamerané ako antivirotiká a antibiotiká na jednotlivé  konkrétne kmene, preto budeme hovoriť o spoločnom antiviroticko-antibakteriálnom pôsobení.

Medzi najdôležitejšie liečivé rastliny s takýmto pôsobením patria: kapucínka, andrographis (právenka latnatá), grapefruitové semienko, eleuterokok a kalísia vonná, vŕba biela, orech čierny, baza čierna kvet, divozel, echinacea, prvosienka, materina dúška, púčiky zlatice (zlatého dažďu), šalvia, ale aj lipa.

V bylinkárstve sa však tradične robia zmesky z viacerých liečivých rastlín. Preto pani Mgr. Podhorná spolu s  Prof. ing. Valíčekom, DrSc. namiešali na základe svojich dlhoročných bylinkárskych skúseností bylinnú zmes z protivírusových liečivých rastlín a nazvali ju Zlatica Mix, ktorú už máme k dispozícii a môžeme ju využiť pri prevencii a podpornej liečbe vírusových ochorení.

Ďalšie bylinné zmesi, ktoré Vám odporúčame sú napr. respiro, výborné výsledky na dýchacie cesty máme s mukolytom alebo andrographisom, či tinktúrou STOP kok.

4. Liečivé huby a šťavy z plodov liečivých rastlín.

Je vedecky dokázané, že liečivé huby majú dokázateľný vplyv na podporu imunity, keďže obsahujú betaglukány. Osobne odporúčam cisársku hubu reishi, s ktorou máme veľmi dobré skúsenosti. Kvalitná reishi za dobrú cenu s Halal certifikátom nájdete v reshi RG30 a z mycélia reshi GL30.
Plody mnohých liečivých rastlín obsahujú veľa prírodných vitamínov a minerálov, ktoré majú oveľa vyššiu vstrebateľnosť ako tie umelo spracované. Do pozornosti dávam najmä acerolovú a rakytníkovú šťavu. MImoriadne dôležitý je teda vitamín C.

Pri virózach a ochoreniach dýchacích ciest nesmiem zabudnúť na cédrový olej. Môžete ho užívať nielen vnútorne, ale detičkám ním môžete natierať priedušky zvonku.

Dôležité prostriedky pri vírusoch sú čajoviny. Pri virózach sú dôležitým pitným režimom, ktorý je na zvládnutie choroby nevyhnutný. Liečivé rastliny vhodné na čajoviny som uviedol som v bode 1, ale pokojne využite rôzne bylinné čajove zmysi pri ochoreniach dýchacích ciest, ktoré ponúka naša bylinkáreň.

V starom Egypte sa dezinfikoval priestor rôznymi kadidlami. Najvzácnejšie vykurovadlo starého Egypta na očistu priestoru bolo Kyphi. Osobne odporúčam týmto kadidlom denne čistiť priestor, v ktorom sa zdržiavame a trávime čas.

5. Thesaurum Templaris - z latinčiny poklad templárov

V súčasnosti máme v našej ponuke aj templársky bylinkový elixír, ktorým sa udržiavali pri zdraví starí Templári. Tajná receptúra obsahuje množstvo bylín, ktoré sa v minulosti užívali pri veľmi ťažkých ochoreniach. Dá sa zohnať len v 700ml balení, menšie balenia zatiaľ nie sú k dispozícii. Denná dávka je 2-krát  denne polievková lyžica tejto super bylinkovej zmesi, takže balenie vydrží viac ako dva mesiace. 

Bežné balenie bylinkových macerátov po prepočítaní  na jeden liter, výjde na 100 – 160€/LITER. Thesaurum templaris stojí 77€ , teda 110€/LITER, čo je na dolnej hranici medzi bylinkovými macerátmi. Thesaurum templaris si už môžete objednať priamo cez náš eshop, ale aj cez email: objednavky@zdravysvet.sk alebo na telefónnom čísle 0911 196 396. 

6. Ďalšie prírodné recepty pri virózach:

Recept 1- zmiešajte škoricu, kurkumu a med. Po lyžičkách počas dňa maškrťte. 

Recept 2 - karob, cukor, voda - uvaríte sirup a potom po vychladnutí pridajte citron. Taktiež sa užíva po lyžičkách počas celého dňa.

Recept 3 - rozkrájajte každý deň novú cibuľu a dajte ju na tanierik do priestoru , kde trávite čas. Traduje sa, že cibuľa "pohlcuje" baktérie a vírusy. Niekedy starí ľudia ak bolo úmrtie v rodine dávali pod rakvu pokrájanú cibuľu, aby pohlcovala látky vznikajúce rozkladom tela. Cibuľu na druhý deň vyhoďte a nahraďte ju novou.

7. Záver

Používajte, prosím, zdravý rozum. Nedajte sa nachytať rôznymi hoaxmi na sociálnych sieťach a v konšpiratívnych médiách. Verte, že každá minca má dve strany. Na jednej strane je tu hrozba koronavírusu, ale na druhej strane máme príležitosť zmeniť veľmi mnoho v nás samých a v našom okolí. Skúsme využiť koronavírusovú nákazu na príležitosť zmeniť tento svet arogancie, biznisu a korupcie na lepší svet. Na svet, kde si môžeme vzájomne pomáhať, kde bude menej hlúposti, kde sa očistí naša spoločnosť, ale aj planéta. Je rozumné mať doma zásoby na týždeň-dva a to nielen kvôli koronavírusu, ale kvôli hocičomu inému. Majme však prosím mieru, zabránime tým zbytočnej panike. Keď budeme žiť so zdravým rozumom, nebude nedostatok tovarov v obchodoch. Zároveň sa učme neplytvať a nechodiť všade tam, kde netreba. Pomôžeme tým výrazne aj našej znečistenej planéte. Buďme disiplinovaní, počúvajme rady odborníkov, menej sa dívajme na správy a hlavne nepanikárme. Keď sa aj niekto z nás nakazí, hore uvedenými myšlienkami a radami verím, že to spoločne úspešne zvládneme.

Priatelia, žime život, tešme sa z príchodu jari, ktorá je symbolom nového života.

autor:

Foto: phạm Lộc z Pixabay a cz.123rf.com

Mohlo by vás zaujímať

Čas adventu

Vianociam však predchádza adventné obdobie, ktoré predstavuje príchod a slávenie blížiacich sa vianočných sviatkov, očakávanie niečoho...

20.11.2011
8110 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní