Kotvičník zemný: prírodný liek na hormonálny systém

29510 zobrazení

V dnešnom článočku Vám predstavíme jednu z najžiadanejších bylín v našich Bylinkárňach v súčasnom období.

slovensky: Kotvičník zemný, latinsky: Tribulus terrestris, česky: Kotvičník podzemní  Čo sa v tomto článku o kotvičníku zemnom dozviete? ...
zdroj: google.com

slovensky: Kotvičník zemný, latinsky: Tribulus terrestris, česky: Kotvičník podzemní

Čo sa v tomto článku o kotvičníku zemnom dozviete?

Kotvičník zemný je veľmi prospešný nielen pre mužov, ale i pre ženy. Často sa objavuje u nej aj názov „Rastlinná viagra." Pri kotvičníku vôbec nejde o tému viagry, ale predovšetkým o harmonizovanie hormonálneho systému u oboch pohlaví, čo má za následok výrazné zlepšenie zdravia.

Medzi jeho hlavné účinky patrí schopnosť zvýšiť u mužov hladinu testosteronu, u žien naopak zvyšuje hladinu estrogénu a podporuje zrenie vajíčok. Účinné látky pri oboch pohlaviach podporujú sexuálnu aktivitu.

U mužov výrazne zvyšuje potenciu, tvorbu spermií, je mimoriadne vhodný pri mužskej neplodnosti, hypertrofii prostaty.

Odkiaľ pochádza kotvičník zemný?

Kotvičník rastie v oblasti Ázie, Európy, Afriky a Austrálie.

Je to jednoročná ťahavá bylina. Jej stonky sú 10 - 60 cm dlhé a chudo vetvené. Listy sú krátko rapíkaté a palistnaté. Plod je zložený z piatich hviezdicovo rozložených tvrdých bradavicových plodov, ktoré majú po stranách dva dlhé špicaté a tvrdé ostne.

Obľubuje suché slnečné miesta, stepi a piesočnatú pôdu. Je možné pestovať ju i v našich podmienkach. Mnohí bylinkári si kotvičník sadia v záhradkách alebo do črepníkov s priemerom aspoň 20 cm v záhradníckom substráte. Neznáša premokrenie. Taktiež pri pestovaní v bytoch sa jej veľmi nedarí, trpí na choroby a škodcov. Rozmnožujeme ju semenami.

Aké sú účinky kotvičníka zemného?

Je to bylina s mimoriadnymi účinkami a obsahovým zložením. Jej schopnosti využívali a využívajú národy na celom svete.

  • Priaznivo ovplyvňuje životne dôležité funkcie, posilňuje a harmonizuje organizmus.
  • Normalizuje činnosť srdca a ciev. Vhodne ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy.
  • Ideálny je pre ľudí stredného veku.

Ženy kotvičník využívajú pri znižovaní váhy a veľmi dobré výsledky zaznamenali pri liečbe inkontinencie.

  • Pomáha pri hučaní v ušiach a poruchách vedomia.
  • Revitalizuje svalové tkanivo. Taktiež sa využíva pri liečbe zvýšeného obsahu cholesterolu. Má močopudné, antiseptické a protizápalové účinky.
  • Je pomocníkom pri rozpúšťaní obličkových a močových kameňov, podporuje perilstatiku čriev.

kotvicnik

Aké produkty obsahujú kotvičník zemný?

V našich Bylinkárňach a v e-shope www.zdravysvet.sk si túto liečivú bylinku môžete zakúpiť vo forme bylinných výluhov, ktoré sú najsilnejšou formou fytoterapie. Nájdete ho pod názvom Kotvičník zemný T19, je to výluh z dospelej rastliny. Taktiež ho nájdete pod výluhmi z púčikov rastlín s kódom P56.

Kotvičník je súčasťou kúr z gemmoterapie. Obsahujú ho kúry:

  • K42, K42A – účinné na regeneráciu ženského organizmu, priaznivo pôsobia na pleť a tiež bránia vzniku celulitídy,
  • K43, K43A – vhodná na regeneráciu a prečistenie mužského organizmu, zvyšuje jeho obranyschopnosť, taktiež revitalizuje žľazy, posilňuje svalové tkanivo, dodáva telu stopové prvky, vitamíny a rastlinné hormóny. Detoxikuje organizmus, prekrvuje končatiny, zlepšuje pamäť, posilňuje srdce,
  • K19 – doplnok z bylín pri ťažkostiach s potenciou. Cieľom tejto kúry je zvýšenie potencie, regenerácia reprodukčných orgánov, upokojenie a omladenie organizmu,
  • K05 – kúra určená na harmonizáciu ženských reprodukčných a hormonálnych funkcií. Podporuje hormonálnu rovnováhu u žien, prekrvenie sliznice ženských orgánov a celkovú harmonizáciu ženského organizmu,
  • K08 – pomáha pri sterilite a harmonizuje hormonálnu nerovnováhu u mužov.

Kotvičník zemný 50ml, P56 - tinktúra z púčikov rastlín

Pri problémoch s hormónmi, sexuálnou aktovitou.

Kúra K42 regenerácia ženského organizmu

Špeciálna kúra pri regeneráciu ženského organizmu

Kotvičník je výborným pomocníkom pri zvyšovaní zdatnosti a výkonnosti pre ženy i pre mužov. Sú to kúry K44A a K45. Tieto kúry sú vhodné aj pre športovcov, pretože pomáhajú prekonávať stres, únavu, podporujú spaľovanie tukov, udržiavajú štíhlu postavu a pružnú pokožku. Vyvolávajú pocit pohody a radosti zo života. Zároveň posilňujú obranyschopnosť organizmu.

Kotvičník nájdete tiež medzi bylinami vhodnými na čaje. Môžete si kúpiť Kotvičník vňať a porciovaný čaj od Valdemara Grešíka.

Kotvičník zemný 50g - vňať

Podporuje mužskú a ženskú plodnosť.

Recept na čaj z kotvičníka zemného

Z kotvičníka pripravíte veľmi jednoducho čaj. Počítajte s tým, že horká chuť kotvičníka vás môže spočiatku prekvapiť, ale pomocou medu, trstinového cukru alebo stévie vytvoríte lahodný nápoj s liečivými účinkami. Odvar z kotvičníka zemného pripravíte ako bežné čaje. Zhruba jeden gram sušenej vňate, teda vrchovatú čajovú lyžičku, zalejte pol litrom horúcej vody. Následne povarte ešte ďalších aspoň 30 minút. Vzniknutý odvar preceďte a pite trikrát denne, pol hodiny pred hlavným jedlom. Medzi účinky čaju z kotvičníka patrí regulácia hormonálnej aktivity, zlepšenie funkcie močového ústrojenstva a taktiež zlepšenie nálady i povzbudenie libida.

Nezabúdajte, že bylinky pôsobia v súlade so zákonmi prírody. Liečia pomaly, ale s trvalými výsledkami. Treba teda objavovať stále „nových a účinných pomocníkov" v boji s našimi chorobami a taktiež pri prevencii pred ochoreniami.

Na záver jeden pekný výrok: „Keď nie si ochotný zmeniť svoj život, niet ti pomoci." (Hippokrates)

spracovala: Mgr. Dagmar Machničová

grafická úprava: Ing. Pavol Machnič

kotvicnik-2

použitá literatúra Mgr. Jarmila Podhorná - Pupeny léčí

Mohlo by vás zaujímať

Jarní pyly a prevence alergie

Jarní časné pyly jsou pyly jarních dřevin - břízy, olše, lísky, habru, javoru, dubu, cypřiše, jasanu, buku, kaštanovníku, ořešáku,...

19.3.2009
4334 zobrazení

Diskusia

30 dní
Všetky
najčítanejšie
98 %
zákazníkov odporúča podľa dotazníka spokojnosti za posledných 90 dní